Limfjordscup 2019 – VEJEN

Tre dage med masser af basketball, hygge og socialt samvær

Den yngste er 11 år, den ældste er 18, og de spiller til daglig på 4 forskellige hold i Vejen Basketballklub.

Men i julen var de en del af et større klubfællesskab, da de alle sammen med to trænere og to forældre satte kursen mod Lemvig til Danmarks største basketballstævne med 1400 spillere fra Danmark og andre lande som Tyskland, Holland og Tjekkiet.

Fra den 27. til den 30. december stod den på Limfjordscup og basketball dagen lang – enten på banen eller som tilskuer/ ved dommerbord. Foruden fællesspisning, luftmadrasser, sure strømper, slikpauser, godmodige drillerier, kortspil, en tur i svømmehallen og nye venner.

Vores u15 drenge var afsted 6 mand, og med blot en enkelt udskifter havde de det hårdt mod nogle rigtig gode hold. De kæmpede bravt, tabte et par kampe og vandt et utroligt spændende opgør med 1 point. Og så var luften på deres værelse så tyk af drengehørm, at den nærmest var til at skære i….

Piger er lidt en mangelvare i dansk basketball. Derfor er Vejen Basketballklub gået med i samarbejdet Girls United, hvor flere klubber sammen laver events for piger og stiller hold til stævner. 2 af vores u11 piger, Anne og Isabella, var så friske at tage med og spille med en masse piger, de ikke kendte. De hyggede med Vejens ældre piger på værelset, spillede godt for deres Girls United hold og blev rigtig gode venner på turen.

U 15 pigerne var 6 spillere afsted og kunne i princippet have valgt at melde sig til som et enkelt hold. I stedet deltog også de på to forskellige Girls United hold, 3 på hver. Der var mange spillere på hvert hold og derfor kamp om spilletiden, og måske vil vi næste gang melde vores eget hold til, hvis vi er nok. Erfaringen er i hvert fald, at spillerne ikke skal deles. Heldigvis fik de alle 6 lov at spille den sidste kamp sammen, det nød de – og værelseshygge og svømmehal var en god, fælles oplevelse for alle.

To af vores piger spillede på et fælles Girls United hold, som gjorde det flot på banen. I en tæt pulje gik de to øverste hold videre til A-slutspillet. Vores piger gik til B-slutspillet, hvor de til gengæld spillede og kæmpede så imponerende, at de tog den hele vejen til finalen – og vandt pokalen! Godt gået, piger.

Stævner med deltagelse af hold fra flere årgange er en af de allerbedste veje til at styrke klubfællesskabet og de sociale bånd, og vi håber at kunne sende endnu flere spillere af sted til Lemvig eller andre steder i 2020. Godt nytår!

Vh

AD